Boekhouder ZZP | Eenmanszaak | Starters

Boekhouder ZZP Administratiekantoor Belastingadvies Belasting aangifte Bergen op Zoom

Wat doet een boekhouder ZZP?

Rush helpt je graag bij je boekhouding. Om je een idee te geven wat wij als boekhouder ZZP doen, beschrijven we hieronder de belangrijkste disciplines.

Jij wilt je als zzp’er volledig op je werk en je eenmanszaak kunnen richten. Dat is waar je goed in bent en energie van krijgt. Het vervelende is alleen: er komt ook boekhouding bij kijken. Voor jou een noodzakelijk kwaad, voor Rush als boekhouder ZZP een leuke uitdaging.

Zullen we ruilen? Jij meer tijd voor je zaak, Rush de zorg over jouw ZZP administratie? 

Startersadvies

*icoon Startersadvies boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Wanneer je net met jouw eenmanszaak start, komt er veel op je af. Waar moet je je inschrijven? Hoe zit het met het openen van bankrekeningen? Hoe stel je facturen op? Hoe houd je inkomsten en uitgaven bij? Welke aangiften moet je doen bij de Belastingdienst? Hoe bespaar je op administratiekosten? Rush geeft je de antwoorden en helpt je op weg.

Opzetten administratie

icoon opzetten boekhouding boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Het eerste wat we als boekhouder ZZP voor je doen, is het opzetten van je administratie. We zorgen voor een overzichtelijke structuur. Die basis is van belang om straks een goed inzicht in je inkomsten en uitgaven te krijgen en te weten hoeveel winst je waarop maakt. Dat gaat je helpen de juiste keuzes binnen jouw eenmanszaak te maken.

Inboeken administratie

icoon inboeken administratie boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Zodra je inkomsten en uitgaven hebt, is het van belang deze goed bij te houden in je boekhouding. Dat doet Rush voor je. Van jou krijgen we bijvoorbeeld alle bonnetjes en inkoopfacturen doorgestuurd, zodat we deze in de verschillende categorieën van je boekhouding kunnen verwerken. Zo zorgen we onder meer voor een helder overzicht van hoeveel je aan bepaalde kosten (zoals voor telefonie, abonnementen, inkoop van materiaal en vervoer) kwijt bent.

Periodieke overzichten

icoon periodieke overzichten administratie boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Wil je eens in de zoveel tijd weten hoe je ervoor staat? Een goede boekhouder ZZP kan het je in een handomdraai laten zien. Bij Rush zorgen we, als je dat graag wilt, voor periodieke overzichten met daarop al je inkomsten en uitgaven, netjes gecategoriseerd naar soort. Je ziet dan precies wat jouw winst in de afgelopen periode is geweest en welke inkomsten en uitgaven eventueel extra aandacht vragen.

Btw-aangifte

icoon btw aangifte boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Afhankelijk van je werkzaamheden en inkomsten moet je als zzp’er btw-aangifte doen. Die aangifte regelt Rush als jouw boekhouder ZZP standaard voor je. De meeste ondernemers met een eenmanszaak moeten eens per kwartaal btw-aangifte doen. Rush zorgt dat jouw aangifte steeds tijdig en correct wordt gedaan.

Aangifte inkomstenbelasting

icoon aangifte inkomstenbelasting boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Na afloop van een kalenderjaar is het tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, ofwel IB-aangifte. Voor veel zzp’ers is dit een flinke uitdaging, want hoe geef je je winst aan en van welke aftrekmogelijkheden kun je gebruik maken? Geen nood, Rush vult de IB-aangifte volledig voor je in. We houden hierbij rekening met zowel je privé- als je zakelijke financiën.

Belastingadvies

icoon belastingadvies boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Een goede boekhouder ZZP adviseert je over de aftrekposten, toeslagen en teruggaveregelingen waar jij als zzp’er gebruik van kunt maken. Dat doet Rush standaard. We adviseren je tijdig en in begrijpelijke taal zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Facturatie

icoon facturatie boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Wil jij je echt nergens mee bezig moeten houden op administratief gebied, dan kun je ervoor kiezen om zelfs het opmaken van je verkoopfacturen uit te besteden. Als je het wilt, neemt Rush ook deze taak graag van je over.

Debiteurenbeheer

icoon debiteuren beheer boekhouder zzp kleine ondernemers en eenmanszaak in Bergen op Zoom

Rush checkt periodiek of jouw verkoopfacturen tijdig betaald worden door je klanten. Zien we dat een betaling achterblijft, dan trekken we bij je aan de bel. Zo kun je een betalingsachterstand snel oppakken en je klant een herinnering sturen.

Verschil tussen boekhouder ZZP en accountant

Een boekhouder ZZP kan je alle zorgen over jouw boekhouding uit handen nemen. Dat klinkt fijn, maar natuurlijk wil je dan ook graag weten welke kosten hier tegenover staan. Meestal moet je als zzp’er denken aan zo’n € 95,- tot € 150,- per maand. Wat een boekhouder precies kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Lees er hier alles over: Wat kost een boekhouder?.

Wat kost een boekhouder ZZP?

Vraag jij je af of je een boekhouder ZZP moet inschakelen of een accountant? Beide partijen kunnen je namelijk helpen met je boekhouding. Een accountant heeft echter meestal MKB en grootbedrijven als klant en verdiept zich meer in complexe ondernemerszaken zoals internationaal zakendoen en fiscale advisering. Dat zie je terug in het uurtarief. Een boekhouder ZZP is veelal goedkoper dan een accountant. Een boekhouder ZZP is echt gespecialiseerd in eenmanszaken en kan je daar optimaal in ondersteunen.

Verschil tussen boekhouder ZZP en accountant Sharon Smits van Rushdiensten administratiekantoor Bergen op zoom legt het uit

Antwerpsestraat 31
4611 AB Bergen op Zoom

Mobiel: +31 6 17 64 98 45
sharon.smits@rushdiensten.nl

KvK te Breda: 7347.6277

Privacy Statement

Snel contact? Whatsapp ons! WhatsApp Icon

 

Neem direct contact met ons op via:
WhatsApp Icon