Wat kost een boekhouder voor een zzp-er?

Wat kost een boekhouder zzp rushdiensten

Administratie zelf doen of uitbesteden?

Die vraag stelt iedere ondernemer zich en het antwoord daarop is mede afhankelijk van de kosten. Wat kost een boekhouder? Als je dat weet, kun je jouw keuze een stuk makkelijker maken. Rush laat het je graag zien.

Uurtje-factuurtje of vast bedrag per maand?

Bij veel boekhouders kun je kiezen uit een vast bedrag per maand of een uurtarief op basis van gedane werkzaamheden.

  • Vast bedrag per maand
    Bij een vast bedrag per maand schat de boekhouder in hoeveel uur hij gemiddeld maandelijks aan jouw boekhouding zal spenderen en plakt daar vervolgens een maandbedrag aan vast. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van wat je allemaal aan de boekhouder uitbesteedt.

  • Uurtje Factuurtje
    Spreek je geen vast bedrag per maand af, dan berekent een boekhouder zijn werkzaamheden op basis van uurtarief aan je door. In een maand dat je weinig inkoopfacturen en geen belastingaangiften hebt, zal de boekhouder weinig kosten. In een maand waarin dat wel het geval is, valt de factuur hoger uit.

Vaak komen beide kostenstructuren, uurtje-factuurtje of vast bedrag per maand op hetzelfde neer omdat er aan het eind van het jaar bij een vast maandbedrag vaak wordt gekeken of de inschatting van de boekhouder juist was. Is er meer of minder tijd in de boekhouding gaan zitten, dan wordt dit alsnog verrekend.

Wat kost een boekhouder per maand?

Wat kost een boekhouder per uur?

In dat kader is het handig om te weten wat een boekhouder per uur kost. Dat verschilt natuurlijk per boekhouder. Rush hanteert een uurtarief vanaf € 60,- ex btw, maar er zijn ook boekhouders en accountants ** die € 100,- of wel meer rekenen. Vraag er dus naar voordat je jouw keuze in boekhouder maakt.

Voordeel van een vast maandbedrag

Bij Rush adviseren we je te kiezen voor een vast bedrag per maand. Hierdoor is het voor jou een stuk overzichtelijker wat je boekhouding je maandelijks en jaarlijks kost. Zo word je niet ineens in één maand verrast door een extra hoge factuur, maar worden de kosten voor je boekhouding gelijkmatig verdeeld.

Wat kost een boekhouder per maand?

Dan ligt nu natuurlijk de vraag je op je lippen: Wat kost een boekhouder per maand? Als zzp’er moet je denken aan ongeveer € 95,- tot € 150,- per maand*. Of jij aan de lage of hoge kant uitkomt, is afhankelijk van de complexiteit van je administratie, de hoeveelheid (inkoop)facturen, hoe netjes jij je administratie bij je boekhouder aanlevert, hoe vaak je updates van je winst- en verliescijfers wilt en wat je allemaal aan jouw boekhouder uitbesteedt.

Besparing op kosten boekhouder

Wil je graag weten wat jij zelf kunt doen om de kosten voor je boekhouding laag te houden? Misschien denk je nu aan het zelf doen van je btw-aangiften of iets dergelijks, maar daar zit de besparing niet in. De grootste besparing die je kunt behalen, is door je spullen tijdig en netjes bij de boekhouder aan te leveren. Dat scheelt enorm veel tijd en dus kosten.

wat kost een boekhouder voor een zzp eenmanszaak

* Verschil in kosten tussen een boekhouder en een accountant

Je kunt je boekhouding ook uitbesteden aan een groot boekhoudkantoor of een accountant. De kans dat je dan wat duurder uit bent, is reëel. Grote boekhoudkantoren en accountants hebben vaak extra expertises in huis om ook MKB en grote multinationals te kunnen bedienen. Bovendien hebben ze vaak te maken met overheadkosten voor hun personeel, kantoren en geavanceerde systemen. Als zzp’er betaal je daar dan aan mee. Onnodig, want een klein boekhoudkantoor zoals Rush heeft alle kennis en expertise in huis om jou optimaal van dienst te zijn.

** Wat levert een boekhouder je op?

We hebben het steeds over ‘Wat kost een boekhouder?’, maar een boekhouder levert je vaak ook veel op. Een boekhouder weet namelijk precies van welke regelingen en voordelen jij als zzp’er gebruik kunt maken. Zo geniet je van voordelen die je zelf over het hoofd zou hebben zien. De kosten voor een boekhouder kun je bovendien bij je inkomstenbelasting aftrekken van je winst, waardoor je ook nog eens minder belasting betaalt. En de tijd die je aan boekhouden bespaart, kun jij investeren in winstgevende activiteiten binnen je bedrijf.

Antwerpsestraat 31
4611 AB Bergen op Zoom

Mobiel: +31 6 17 64 98 45
sharon.smits@rushdiensten.nl

KvK te Breda: 7347.6277

Privacy Statement

Snel contact? Whatsapp ons! WhatsApp Icon

 

Neem direct contact met ons op via:
WhatsApp Icon